India Darshan. 18.000 km de cãlãtorii interioare

Iuliana Nãlãtan


India Darshan. 18.000 km de cãlãtorii interioare


37

An aparitie carte: 2013

Numar de pagini: 336

Formatul cartii: 13/21 cm

ISBN: 978-606-93049-7-6
 
Cartea prezintã, pe de o parte, descoperirea unei culturi noi, pe de altã parte, cãlãtoria interioara a autoarei.

Sub formã de incursiune culturalã, aceasta a prezentat lucrurile care o pasioneazã si pe care i-a plãcut sã le exploreze si sã le înteleagã. "India e o tarã vastã, care copleseste prin dimensiuni geografice si istorice. În acelasi timp, e o tarã greu de înteles si usor de judecat dupã aparente", spune Iuliana Nãlãtan.

Pe de altã parte, cãlãtoria sa în India a fost, "în primul rând, una interioarã, care vorbeste mai ales despre acele lucruri pe care nu ai timp sã le adâncesti când esti antrenat în rutina existentei: rãnile pe care nu le-ai îngrijit la timp, nevoile pe care le-ai ignorat, magia de zi cu zi pe care, atunci când esti cãlãtor, o vezi mai usor.

Am adunat în aceastã carte însemnãri si amintiri despre locurile vãzute. Locuri geografice, locuri sufletesti sau mentale. Fiecare destinatie e o ancorã pentru o trãire puternicã.

Câteodatã în formã brutã, alteori mai rafinatã, simbolicã, am presãrat gândurile, clipele de inspiratie si exaltare, întrebãrile care m-au frãmântat si rãspunsurile pe care le-am gãsit. Nu e nici o carte pur turisticã, nici una pur filosoficã sau psihologicã.

E o carte precum viata, cu multe planuri întretesute, legate printr-un sens nevãzut. Nu e o poveste discursivã, cu un fir narativ prezentat clar, ci o îmbinare de cadre. Am ales sã adun la un loc aceste cadre mai mult din dorinta de a nu le pierde, pentru cã reprezintã o parte din mine, reprezintã mãrturia si certitudinea a ceea ce am trãit si simtit."

Cartea contine si 24 de pagini cu fotografii color. 
Editura   | Carti   | Noi aparitii   | Evenimente   | Presa    | Contact    | Blog    | office@edituracununidestele.ro

AmitaBhose.net
AmitaBhose.Net